Skip to main content

Stop met belasting betalen in box 3

Box 3
Op het moment zijn er plannen in Den Haag om de box 3 heffing aan te pakken. Er zijn zo’n 6 varianten uitgewerkt en we gaan met spanning afwachten wat dat gaat brengen. De verwachting is echter dat voor 1-1-2017 niets wijzigt aan de wijze van de box 3 heffing en hoeveel we erop vooruit gaan in box 3 is nog zeer onzeker. U weet wel, die heffing van 1,2% over uw vermogen, terwijl de rente op 1% ligt. Dit kunt u voorkomen door uw spaargeld onder te brengen in een BV. In de BV wordt niet het vermogen belast, maar enkel de ontvangen rente. Kort gezegd komt dit neer op zo’n 40% heffing over de rente op lange termijn. Op korte termijn is dit zelfs maar 20%. Het voordeel komt al snel op enkele duizenden euro’s per jaar uit bij een aardig vermogen.

Awbz/Wmo
Daarnaast is er de angst om al het geld in te moeten leveren als u in een Awbz-instelling terecht komt. Het advies is om dan te gaan schenken, maar het kan ook anders. De regeling maakt dat men, naast het inkomen, voornamelijk kijkt naar uw box 3 bezittingen. Vermogen in een BV telt echter niet mee voor deze regeling. Kortom, wilt u de bijdrage ontwijken breng dan uw box 3 vermogen onder in de BV.

Pakt u het mes beet?

Geef een reactie